Fællesture med start i klubhuset Viby Sj.

Fra 01. april til 30 april starter fællesturene kl. 11.00

Fra 01. maj til 31 august starter fællesturene kl. 10.00

Fra 01. september til 31 oktober  starter fællesturene kl. 11.00

Alle dagene inklusiv.

Der er fællestur hver søndag, undtaget er de søndage hvor Distrikt Sjælland afholder andre arrangementer som f.eks. Midsommertræf, Toyrun, mm. Et råd er at følge med her på hjemmesiden og tilmelde dig SMS SERVICE Vi mødes i klubhuset Truelstrupvejen 4, 4130 Viby Sjælland. GPS koordinater: N55° 31' 47.63 E12° 1' 15.54, her aftaler vi hvor turen skal gå hen. 


Har du en idé til et sted vi kan tage hen, eller et sted at besøge, så kom bare med forslaget, bliver det ikke denne søndag vi kører dertil, så bliver det måske næste søndag.

Turene er typisk på 3-5 timers varighed.

 

Stort kort klik her

 

Kolonnekørsel

/upload/136/Motiver/Kolonne.jpg

Det er både fascinerende og sjovt at køre motorcykel i gruppe og det ser flot ud, men det er bestemt ikke ufarligt. Derfor er det vigtigt at følge få enkle retningslinjer. Indtag en zigzag formation under kørslen.

Den forreste kører placerer sig altid nærmest vejens midte.

Ved en vejudmunding, et kryds eller andet, klapper man zigzag formationen sammen, ved at højremanden kører op på siden af venstremanden. Derved bliver det lettere for gruppen at komme i gang igen og komme samlet over vejkryds. I nogle tilfælde kan man vælge at lade hjælpekørere lukke af, så der er fri passage.

Afstanden afhænger af hastighed og især forholdene. Oftest vil det passe med en afstand på godt 15 meter ved 60 km/t.

Hold altid din plads i kolonnen under kørsel. Skift ikke side. Får du lyst til at skifte plads, så gør det under en pause. Det er dog meningen at kolonnen skal "pakkes sammen" i det tilfælde at en kører forlader sin plads (f.eks. drejer fra som hjælper ved et kryds). Bagerst kører en opsamler, som hjælper hvis nogen får problemer.

Tegngivning til de bagvedkørende er en god ide. Det kan være passering af parkerede biler i vejsiden. Lad venstre arm "stritte" lidt, hvis du kører udenom en forhindring der er på din højre side. Det kan også være godt med tegngivning, hvis der er dårligt underlag som f.eks. spildt korn, grus osv. på belægningen, hvor det handler om at få nedbragt hastigheden. Husk altid at køre så sikkert som muligt!